16 Aralık 2011 Cuma

Mantosür Hazır Isı Yalıtım Sıvası & Ekoloji


Mantosür Hazır Isı Yalıtım Sıvası
MANTOSÜR NEDİR? : Mantosür, doğal polimerlerden oluşan iç ve dış cephelerde kullanılan ısı, su, ses ve yangın yalıtımını aynı anda birlikte sağlayan, ayrıca doğal yapısıyla da nefes alabilen HAZIR YALITIM SIVASI’dır.
Mantosür Hazır Isı Yalıtım Sıva malzemesi, binaların dış ve iç cephelerinde ısı + ses + su ve yangın yalıtımı sağlamak amacıyla doğal malzemelerin karışımından elde edilen ve hazır harç olarak uygulanan ekolojik bir üründür. Binaların dış ve iç cephelerinde uygulandığında, geleneksel sıvıya göre aynı bir duvar kesitinde %60 ısı tasarrufu sağlar. Dış atmosfer ortam koşullarına son derece dayanıklı ve her tür yüzeye uygulanabilen özel bir formülasyona sahiptir. Yüksek difüzyon özelliği sebebiyle, ısısal konfor,hijyenik ve sağlıklı ortam koşulları sağlanabilmektedir. Uygulama yüzeylerinde homojen ve rijit bir özellik kazanmakta olup, durabilitesi yüksek, çevre dostu bir üründür. Mantosür Hazır Isı Yalıtım sıva malzemesi, TS EN 998-1 standardının T1 ısı yalıtımı harcı grubunda yer alan bir üründür.
KULLANIM YERLERİ: Yapıların iç ve dış cephe yüzeylerin de, kolon ve kirişler de kaba ve ince sıva, tuğla, bims, gaz beton, ahşap, brüt beton, alçı pan, boyalı yüzeyler vb. gibi yerlerde bile mükemmel yapışma sağlar.
MANTOSÜR doğal malzemelerden üretilmiş olup, sağlığa zararlı değildir. Yani kanserojen maddeler içermez. Bu sebeple OKUL, HASTANE gibi toplu yaşam alanlarında rahatlıkla kullanılabilir.
TEKNİK ÖZELLİKLER:

Ambalaj
20 litrelik plastik kova ve 40 litrelik Torbalar halinde
Görünüş
Beyaz
Yoğunluk
300 ± 10 kg/m3
Isı İletkenlik
0,054 W/mK
Basınç Dayanımı
CS II 1,60 N mm2
Bağ Dayanımı
0,32 N/mm2
Su Emme
W2 0,195 (kg/m2 min 0,5)
Buhar Difüzyonu
% U=6,0 (120 gün sonra)
Yangın Dayanımı
A1 (500 )
Atmosfer Ortamına Dayanımı
Dayanıklı
Boyaya Hazır Olma Süresi
Uygun ortamda 52 saat
Ses Yutuculuk
15 db
Saklama Süresi
1 yıl (uygun ortamda)
Uygulama Şekli
Makine yada çelik mala
Tüketim
1 (cm/m2) yaklaşık 9-10 litre
ISIDAN VE SOĞUKTAN ETKİLENMEZ - T1
MANTOSÜR zaman içerisinde özelliğini kaybetmez. En önemlisi sıcak ve soğuk geçirmez.
MANTOSÜR ile yaz aylarında sıcaktan, kış aylarında da soğuktan şikayet etmeyeceksiniz. MANTOSÜR sıva harç ürünleri, yapılarda ısı yalıtımı sağlamak amacıyla üretilen doğal, inorganik hazır ısı yalıtım sıvasıdır.
DOĞAL SU YALITIMI SAĞLAR - W2
MANTOSÜR doğal su yalıtımı sayesinde su iticilik özelliğine sahiptir.
MANTOSÜR Isı yalıtım sıvası TS EN 998 – 1 standardında belirtilen değerlerdeki su iticilik özelliği ile yapının nefes almasını sağlayarak yoğuşmayı önler.
YANMAZ ATEŞTEN ETKİLENMEZ - A1 Sınıfı
MANTOSÜR üstün özelliklerinden biride, yanmamazlık özelliği sayesinde, binaların YANGIN YALITIM’nıda sağlamasıdır.
BASINÇ DAYANIMI YÜKSEK, DARBELERE KARŞI KORUYUCUDUR - CS2
MANTOSÜR basınç dayanımı yüksek bir üründür. Bu özelliği ile darbelere karşı yüksek direnç gösterir. Esnekliği sayesinde çatlama ve kırılma yapmaz. Bu sayede tutunma ve taşıyıcılık özelliği en üst seviyededir.
ÜSTÜN SES YALITIMI SAĞLAR
MANTOSÜR özellikle darbeli sesleri azaltmada üstün başarı sağlamıştır.
MANTOSÜR ürünleri yapılarda ses yalıtımını da başarıyla gerçekleştirmektedir. Uygun değerde kullanıldığı durumlarda özellikle darbeli sesleri (ayak sesleri , zıplama, eşyaların düşürülmesi, sürüklenmesi) azaltmada üstün başarı sağlamıştır. Toplu yaşam koşullarında sizlere sınırsız rahatlık sağlayacaktır.
MEKANLARA NEFES ALDIRIR
MANTOSÜR ürünleri gözenekli yapısıyla yapının nefes almasını engellemez.
MANTOSÜR iç mekanlarda sağlıksız yaşam ortamlarına ve küflenmeye sebep olan yoğuşma ve rutubetlenme oluşumunu engeller. Sağlıklı bir yaşam için ısı yalıtımı kadar önemli olan bu özellik MANTOSÜR ürünlerinin sahip olduğu özelliklerinden sadece bir tanesidir.
EKONOMİKTİR TASARRUF SAĞLAR
MANTOSÜR üstün özelliklerinin yanısıra, tek ürün tek işlem uygulama yapılması ilede ekonomiktir.
ORGANİK YAPISIYLA UZUN ÖMÜRLÜDÜR
MANTOSÜR organik yapısı ile yapılarınıza daha uzun ömür katar.
MANTOSÜR üstün özellikleri sayesinde yapılarda ideal yalıtım sağladığı gibi binalarınızın daha uzun ömürlü olmasını sağlar.
DOĞALDIR SİZE ve ÇEVREYE ZARAR VERMEZ
MANTOSÜR doğal ve çevreci yapısı ile size sağlıklı mekanlar sunar.
MANTOSÜR’de kullanılan doğal polimerlerin inorganik yapısı ile çevre dostu ve sağlıklı bir malzemedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder